Hybride-Warmtepomp

Uw woning verwarmen en minder aardgas verbruiken? Dat kan met een Hybride-Warmtepomp

Een Hybride Warmtepomp werkt samen met een CV-ketel. En is een goede tussenstap voor gasloos wonen. Met een Hybride Warmtepomp verbruikt u nog wel gas, maar wel een stuk minder.

Een Hybride Warmtepomp is in staat om (gratis) warmte te benutten de buitenlucht. Een Hybride Warmtepomp bestaat uit een binnendeel en een buitendeel. Het binnendeel wordt geplaatst  naast uw huidige of nieuwe  CV-ketel. Het buitendeel wordt buiten geplaatst. Vanaf het binnendeel lopen geïsoleerde koelleidingen naar het buitendeel.

Door middel van een Hybride Warmtepomp gaat het gasverbruik in uw woning tot wel 50% – 70% omlaag.

 


Intergas Xtend 5 kW hybride warmtepomp (op de tekening rechts)


Daikin Intergas Altherma Hybride Warmtepomp


Wat is een Hybride Warmtepomp

Een Hybride Warmtepomp is eigenlijk een Lucht-Water Warmtepomp die samenwerkt met uw huidige of nieuwe CV-ketel.

De Hybride Warmtepomp is uitstekend toepasbaar in woningen waar nu alleen een CV-ketel hangt. De Lucht-Water warmtepomp zet buitenlucht op een energiezuinige manier om in warmte. Deze warmtepomp zorgt voor een groot deel voor de verwarming en verbruikt geen gas.

Alleen als het heel koud is of voor het gebruik van warm tapwater slaat de CV-ketel aan.

Heeft u recent een nieuwe CV-ketel laten plaatsen? Het is ook mogelijk om een Hybride Warmtepomp op uw bestaande CV-ketel aan te sluiten. Hiermee realiseert u  direct een flinke besparing op uw gasverbruik.


Remeha Elga Ace Hybride


Duurzaam

Een Hybride warmtepomp is duurzamer dan alleen een CV-ketel omdat het warmte uit de buitenlucht haalt. Het is ook mogelijk om de Warmtepomp in te zetten voor warm tapwater. Het is dan wel noodzakelijk dat er een boiler wordt geplaatst. Een andere duurzame optie voor het maken van warm tapwater is een zonneboiler.

Stroomverbruik Hybride Warmtepomp

Met een hybride-systeem wordt dus aanmerkelijk bespaard op het gasverbruik,  namelijk 50 tot 70%.  Daar staat wel tegenover dat het stroomverbruik stijgt. De warmtepomp heeft namelijk wel stroom nodig voor de aandrijving van de compressor. Een goed ingeregelde hybride warmtepomp betekent gemiddeld een meerverbruik van 2,1 kWh aan elektriciteit voor iedere m³ aardgas die wordt bespaard. Een gedetailleerde uitwerking vindt u hier.