De Windwokkel

Aquarius installatie houdt zich intensief bezig met het verduurzamen van verschillende installaties op het eiland van Altena. Nieuw in ons assortiment naast de (hybride) warmtepompen, zonnepanelen, laadpalen, waterontharders en airco’s is de Windwokkel. Deze in IJsselstein ontwikkelde en gefabriceerde windturbine levert tussen de 2.000 en 4.000 kW vermogen op jaarbasis en kan op verschillende plekken worden toegepast. Deze Windwokkel is een mooie aanvulling op de bestaande mogelijkheden om uw huis of bedrijfspand te verduurzamen, te upgraden of juist onder de aandacht te brengen.


De eerste ‘windmolen’ van Altena staat in Uppel

UPPEL – Een opvallend verschijnsel is geplaatst in de tuin van de eveneens opvallende watertoren in het dorp, namelijk de eerste grote windwokkel in Altena.

Met een verwachtte opbrengst van ruim 3.500 KWh per jaar gaat deze windwokkel samen met de zonnepanelen in de achtertuin voorzien in de totale energiebehoefte van de watertoren. Geen slagschaduw, geen hinderlijk geluid en een hoge energieopbrengst is een oplossing voor de opwekking van windenergie zonder grote windmolens, aldus Job Beijer.

De opbrengst aan energie is te vergelijken met die van 12 tot 14 zonnepanelen. De toekomst van de energietransitie ligt in de combinatie van zonnepanelen en windenergie. Gaat de Uppelse wokkel Altena of misschien wel heel Nederland veroveren?